Meeting 2014/10/23

wat Big Fuzz
wanneer 23 oktober 2014
waar inspearitProf. Bronkhorstlaan 10, gebouw 90, 3723 MB Bilthoven.

 

PRESENTATIES

Opening Big Fuzz
Cor Rosielle - presentatie
Minimaliseren en anonimiseren van big data
Peter Tak - presentatie
Big Data kan een uitdaging voor beveiliging en privacy zijn. Met name bij het combineren van informatie uit verschillende bronnen in een datawarehouse komt veel kijken. Door vooraf te bepalen welke informatie echt noodzakelijk is kan door minimaliseren en anonimiseren worden voorkomen dat er onnodig (privacy) gevoelige informatie wordt verwerkt. Hierdoor kan worden bespaard op zowel verwerkingscapaciteit als beveiligingsmaatregelen. Het onderwerp wordt behandeld aan de hand van een praktijkcase uit de verzekeringsbranche waarbij praktische handvatten en tips worden gegeven.
A hackers view on Big Data
Barry van Kampen - presentatie
Cybercriminelen belagen onze informatie en boeken hier nog steeds successen mee.
Hoe kan dat nog steeds in deze moderne tijd? Je zou na 33 jaar verwachten dat we wel begrijpen wat informatie security is. Natuurlijk kunnen we door vallen en opstaan blijven proberen ons te verdedigen, maar is dat ook voldoende?
Security wordt veelal vanuit hetzelfde perspectief bekeken waarbij we vertrouwen op systemen welke vaak niet afdoende zijn. Er wordt er niet gekeken naar alternatieve mogelijkheden en organisaties zitten vast in traditionele security principes.
Kijk vandaag mee door de bril van een hacker: Waarom gaat het fout en hoe kun je ook je eigen "Big Data" gebruiken om jezelf te beschermen? Offensief en vervolgens defensief. “A hackers view on Big Data”
Juridische aspecten van anonimiseren van datasets
Lisette Meij - presentatie
Naast de technische kant van Big Data, is er uiteraard ook een juridische kant. Hoewel het combineren en analyseren van datasets wellicht in eerste instantie onschuldig en vooral technisch lijkt, heeft dit wel degelijk juridische gevolgen wanneer deze data ook informatie over personen bevat. De privacywetgeving stelt voorwaarden aan het verwerken van persoonsgegevens. Maar wat zijn persoonsgegevens nu eigenlijk en wanneer mogen deze wel, of juist niet gebruikt worden? En wanneer is er sprake van anonieme data, en is het anonimiseren van Big Data juridisch gezien wel mogelijk?

 

SUPPORTERS

Deze avond werd mogelijk gemaakt door

inspearit Trustforce 

 

FOTOIMPRESSIE